In Memoriam Boy Adema en Lies Bergboer

In week van 17 februari 2014 kregen wij het droevige bericht van het overlijden twee deelnemers aan onze Passiespelen. Op 20 februari overleed Boy Adema op 69 jarige leeftijd en een dag later kwam plotseling een einde aan het leven van de 73-jarige Lies Bergboer. Beiden waren actief en gepassioneerd 'passiespeler' in 2011 en zouden ook in 2014 weer van de partij zijn. We zullen Boy en Lies ontzettend missen en in gedachten meenemen tijdens de komende Passiespelen.

Boy Adema

In 2011 deed Boy mee aan de passiespelen als een van de soldaten; deze keer had hij mee willen doen als koorlid maar vorig jaar ontstond bij hem het gevoel dat het wel eens teveel zou kunnen worden om mee kunnen doen aan alle koorrepetities. Daarom leek het hem beter als figurant mee te doen zodat hij er toch bij kon zijn, want dat wilde hij heel graag.
 
Boy was een gedreven koorzanger, hij was lid van het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor maar ook dat ging de laatste tijd niet meer. Boy voelde zich nauw betrokken bij de passiespelen. Een aantal weken geleden tijdens een figurantenrepetitie vertelde hij dat het steeds moeilijker werd om het de hele repetitie vol te houden. Het was ook zichtbaar dat het slechter met hem ging. Hij probeerde er zoveel mogelijk te zijn en te blijven genieten van de dingen die hij nog kon doen. “We zien wel hoe het loopt” zei hij.
 
De kleding voor de komende Passiespelen hangt al klaar. Volgens alfabet had Boy nummer 1 op het kledingrek. Zijn pak zal tijdens de Passiespelen op deze plek blijven hangen. We zullen hem missen en we zullen Boy in gedachten meenemen tijdens deze passiespelen. We wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
 
Lies Bergboer

Zaterdag 22 februari jl. kregen we het droeve bericht dat Lies Bergboer is overleden. In 2011 deed Lies al mee aan de Passiespelen. Ze maakte deel uit van de figuratiegroep. Lies was bescheiden en hield zich op de achtergrond en deed precies datgene wat de regisseur van haar verlangde. Voor de kledinggroep was Lies van grote waarde. Ze bood destijds spontaan aan om te helpen met de kleding. Tijdens de doorlopen moest de kleding van de kelder naar de tribune gebracht worden.. Lies stond altijd klaar en stak daarbij haar handen uit mouwen. Ook als de kleding na afloop van een doorloop weer naar de kelder moest was Lies van de de partij. “Ik kan’t wa wocht’n, jullie doot al zo völ” zei Lies dan.

Ook voor de productie van 2014 had Lies zich weer aangemeld. Eind vorig jaar moest Lies het passen van de kleding aan haar voorbij laten gaan. Ze had haar knieschijf gebroken. Ze stuurde een mailtje naar onze kledingdames waarin ze zei: “Ria en Annie, jullie kennen mij. Hang maar iets terug. Ik hoop dat ik alsnog mee mag doen…..”

Helaas wordt deze wens van Lies niet vervuld. Haar kleding hangt klaar in het kledingrek op nummer 6 en zal daar tijdens de Passiespelen blijven hangen. Op deze manier blijft Lies nog een beetje bij ons. We wensen haar familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.