Licht en geluid

Licht

Wim Jaspers

Wim Jaspers (1965) woont in Oldenzaal en werkt als hoofd revalidatie in het ziekenhuis van Hardenberg. Hij begon al  op de HAVO  met het keuzevak "licht in het theater", hetgeen hem niet meer heeft losgelaten. Wim is  theatertechnisch vrijwilliger in stadstheater "de Bond" in Oldenzaal en verzorgt daar ook al jaren de lichttechniek en effecten voor revuegezelschap "SNOR". 
In 2011 was Wim ook al verantwoordelijk voor het gehele lichtgebeuren. Nog steeds  ziet Wim in de passiespelen  een grote uitdaging om ook buiten de vertrouwde theatermuren zijn hobby verder uit te oefenen. Het gigantische podium in theater van Hertme is voor Wim een ware uitdaging. Vooral de avondvoorstellingen zullen door het vakmanschap van deze lichtman wederom een prachtig schouwspel opleveren.

 Geluid

Bart Gelhever

Bart Gelhever is 21 jaar jong en woont in Oldenzaal. Theatertechniek is zijn grote passie, op zijn 16-de was hij al vrijwilliger theatertechniek in het Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Al snel was hij meer dan "hulpje" van de theatertechnicus en assisteerde Bart bij het op- en afbouwen van theatertechnische systemen. Het inregelen van licht- en geluidsapparatuur en de bediening ervan tijdens een voorstelling kreeg Bart met paplepel ingegoten. Toen Bart in 2010 begon met opleidingen podium- en theatertechnicus had hij de praktische ervaring al opgedaan. Sinds 2011 is Bart freelance theatertechnicus en runt hij zijn eigen bedrijf: Eniac Theater- en Evenemententechniek. Dit loopt inmiddels zo goed dat Bart zijn grote Passie Carnaval op een lager pitje heeft moeten zetten. Bij de passiespelen ondersteunt Bart de licht- en geluidstechnicus bij de opbouw en het inregelen van de apparatuur. Tijdens de voorstellingen is Bart verantwoordelijk voor de gang van zaken backstage (operationeel houden van alle licht- en geluidsapparatuur).

 Wout Oude Avenhuis

Wout is 27 jaar en woonachtig in Harberinkhoek. Vanaf 2007 runt Wout een eigen bedrijf: ASE (Avenhuis System Engeneering). Daarvoor werkte Wout bij een bedrijf dat zich bezig hield met beurspresentaties. Wout's grote passie is theater en toen zich in 2007 de mogelijkheid zich aandiende waagde Wout de sprong in het diepe. Hij werd eigen ondernemer. Vanaf dat moment kon Wout zijn kennis en vaardigheden (Audivisuele & theatertechnieken) aanbieden aan o.a. Stadstheater de Bond te Oldenzaal, Theater de Storm in Winterwijk, RTV Oost en het creatief podium de Houtmaat te Hengelo. Wout is verantwoordelijk voor de opbouw van het geluidssysteem en zal als geluidsmixer tijdens de voorstellingen achter de mengtafel zitten.