Tekst en regie

Karel Kunne

Karel Kunne is door de werkgroep Passiespelen opnieuw gevraagd om de teksten voor de tweede versie van de Passiespelen te (her)schrijven en de regie in handen te nemen. Karel is geboren in Denekamp (25-09-1951) en woont tegenwoordig in Oldenzaal. Na de middelbare school volgde hij de Pedagogische Academie in Hilversum en Hengelo. Sinds 1973 werkt hij in het basisonderwijs. Hij bracht vele plezierige jaren door in Lattrop en werkt momenteel bij de daltonschool de Bongerd in Oldenzaal. Omdat zijn vader een verwoed amateurtoneelspeler was, kwam Karel al op jonge leeftijd in aanraking met toneel. Naast zijn werk als leerkracht vond hij in theater zijn grote hobby. Dat valt af te lezen aan zijn indrukwekkende cv

Karel was vele jaren toneelspeler bij de theatergroep de Verstrooiers uit Enschede. Onder regie van Frans Dresens leerde hij daar een hoop en het wekte bovendien zijn interesse in regie. Hij volgde in de loop der jaren diverse theatercursussen en een zangopleiding bij Jean Copland in Enschede. Hij werd lid van Studio 65 en deed onder leiding van Rinus Luttikhuis de nodige zangervaring op wat betreft opera, operette en musical. Ook maakte hij twee producties van de Nationale Reisopera mee als lid van het extra koor. Karel regisseerde enkele jaren toneelgroep Durido uit Lattrop, een topper op het gebied van plattelandstoneel. In 2000 regisseerde hij het openluchtspel Hugo van den Denekamp, een productie met meer dan 200 medewerkers. Een groots evenement, voor en door Denekampers.

Karel regisseerde in 2004 en 2008 het koor Rejoice uit Weerselo voor hun opvoering van Jesus Christ Superstar. In 2008 is onder zijn leiding de Köttelpearn-revue in Denekamp nieuw leven in geblazen. Sinds 2002 is hij de vaste regisseur van ´zijn´ theatergroep de Verstrooiers. Daarmee voerde hij in 2013 in een eigen bewerking de volksmusical “De Pathmosprinses” op, een voorstelling met prachtige teksten van Willem Wilmink en muziek van Frank Deiman. In 2015 staat weer een project op stapel met Rejoice.