Zij stellen zich voor...

Hallo, ik ben Nathalie Postma, 44 jaar en ik woon in Apeldoorn. Van oorsprong kom ik uit Oldenzaal maar zo’n 23 jaar geleden ben ik vanwege mijn werk verhuisd. In mijn dagelijkse leven werk ik als coördinator in de mantelzorg en vanaf mei ga ik een studie volgen tot Life Coach Outdoor. Ik heb twee lieve kinderen en mijn hobby’s zijn zingen, acteren - eigenlijk alles in en rondom theater - en lezen. Ik mag voor de tweede keer meedoen met de Passiespelen als Maria, de moeder van Jezus en ik zeg bewust mag, want het voelt al een cadeautje. Meedoen met de Passiespelen geeft een heel warm gevoel. Je begeeft je in een bijzondere groep mensen en de sfeer is geweldig. Deze keer is het voor mij zelfs heel speciaal omdat ook mijn dochter, mijn vader, mijn broer en mijn twee nichtjes meespelen. Tevens is er een groep van 6 mensen uit Apeldoorn die dit keer ook meegaan. Dit alles maakt het dat je het samen doet met veel mensen die je dierbaar zijn en dat geeft een fijn gevoel. De rol van Maria (moeder) is een rol die mij vanaf het begin gepakt heeft. Toen ik te horen kreeg dat ik de rol mocht gaan spelen ben ik mij gaan verdiepen in het personage. Wie was Maria; vooral wie was zij als moeder en vrouw en wat doet het met je als je een kind hebt die dit allemaal mee gaat maken. De tegenstrijdigheid van hetgeen er volgens de profetie gebeuren moet en dat wat het als moeder met je doet. Je gaat je kind verliezen op een vreselijke manier. Wat doet dit met een moeder? Kun je dit überhaupt accepteren? Hoe breng je dit over? Wat voor oergevoel en pijn komt er bij kijken? Hoe laat ik dit zien? Het werd een mooie puzzel en zelfs nu ik de rol voor de tweede keer aan het voorbereiden ben kom ik nog weer meer dingen tegen, ontdek ik weer andere kanten van haar. Voor mij een ware uitdaging en bijzonder om mee bezig te mogen zijn. Ik heb heel veel zin in de komende tijd en de voorstellingen en ik nodig een ieder uit omdat gevoel met ons te komen delen. 


Mijn naam is Wim Menheere.Ik ben afkomstig uit het bedrijfsleven (Eaton) met specialisatie industriële marketing van elektrische apparatuur maar sinds 2009 met de VUT. Nu werk ik nog 1 dag per week voor mijn eigen bedrijf en 1 dag voor en met de kleinkinderen. De rest wordt gevuld met Openluchttheater en leuke dingen doen. Bij de werkgroep Passiespelen ben ik betrokken sinds november 2009 met inbreng van mijn kennis van PR en met het aanvragen van subsidies. Tevens heb ik zitting in het algemeen bestuur van de Stichting Theater & Cultuur Hertme. Natuurlijk was het spannend om hieraan mee te doen omdat ik wel kon inschatten dat het een grote uitdaging zou worden om zoiets te organiseren. Bij de eerste Spelen heb ik een deel van de kaartverkoop, PR , subsidies, het opstellen van een draaiboek, het opstellen van een calamiteitenplan, het in de gaten houden van de veiligheid en het regelen van allerlei vergunningen voor mijn rekening genomen.Aan meespelen kwam ik niet toe. Natuurlijk waren er wat spannende momenten maar deze werden door de werkgroep als geheel goed opgelost. Ik heb het ervaren als een spel waarin de saamhorigheid en verbondenheid erg groot waren. Ik kijk er met voldoening op terug. De volgende spelen zijn niet zo spannend meer maar intensiever. Mijn taken zijn nu het verzorgen van de vergunningen, calamiteitenplannen, veiligheid en aanvragen van subsidies. Ik hoop dat we weer zo’n geweldige serie uitvoeringen zullen hebben.

 
Ik ben Thijs Blenke, 30 jaar, uit Hengelo. In het dagelijks leven werk ik drie dagen in de week als locatiemanager in de kinderopvang en geef ik één dag in de week les aan de kinderen van een groep 1 op een basisschool. Bij de Passiespelen Hertme ben ik medeverantwoordelijk voor de PR. Zo ben ik de beheerder van deze facebookpagina, onderhoud ik de contacten met de ontwerper en drukker van het promotiemateriaal en ben ik verantwoordelijk voor het programmaboekje. Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk voor de organisatie rondom de kaartverkoop. Door de jaren heen ben ik op verschillende manieren betrokken geweest bij het openluchttheater en haar activiteiten. Toen men voor de PR van de Passiespelen Hertme iemand zocht hebben ze mij benaderd. Ik heb ja gezegd omdat ik het leuke uitdaging vond om weer iets voor het theater en deze werkgroep te kunnen betekenen. Daarnaast vind ik het verhaal van de passiespelen ook een mooi verhaal. De voorbereidingen en de voorstellingen van de Passiespelen Hertme 2011 waren zo'n mooie tijd dat ik met ontzettend veel plezier weer mee doe aan de editie van 2014!

 
Mijn naam is Ellis Bronkhorst. In het dagelijks leven ben ik stafmedewerker bij Konot; Stichting voor Katholiek (basis) Onderwijs Noord-Oost Twente. Ik kom oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woon sinds mijn 18e al in Enschede (al 30 jaar!) waar ik destijds onderwijskunde ging studeren. Inmiddels woon ik er met ‘mijn’ drie mannen: Henk (echtgenoot) en Ilja en Joris (zoons). Bij de Passiespelen Hertme 2014 zing ik als Alt in het koor. In 2011 ben ik, samen met mijn gezin en hoogbejaarde ouders gaan kijken naar de Passiespelen, waar een aantal van mijn Konot-collega’s al actief was; onder andere in de werkgroep. We hebben toen erg genoten en waren onder de indruk! Mijn vader heeft vroeger zelf meegespeeld met de Passiespelen in mijn geboortedorp Gaanderen en ik ben blij dat ik ze drie jaar geleden heb meegenomen, want nu gaat dat niet meer lukken. Ik heb in 2011 zo genoten van wat een groep mensen door samen te werken tot stand kan brengen, dat toen ik hoorde dat de ‘spelen’ in de reprise gingen, ik meteen mijn belangstelling om mee te zingen, door heb gegeven aan Jacco, bij wie ik inmiddels in het Toonkunstkoor zong. We zitten nu (januari) volop in het repetitieproces en ik voel het gebeuren: door de verbondenheid die wekelijks toeneemt, groeit er iets heel moois! Heel bijzonder om mee te mogen maken. Ik zie uit naar dit voorjaar, waarin we dit met nog veel meer mensen gaan delen.


Ik ben Elfriede van Baaren, ben 50 jaar en woon in Wierden. Ik ben getrouwd en heb 2 kids die inmiddels al niet meer thuis wonen. Vier ochtenden in de week ben ik als pedagogisch medewerkster werkzaam op een peuterspeelzaal. Verder geef ik drie uur in de week gymnastiek aan de wat oudere dame's. Ook ben ik actief betrokken bij Regio FM in Wierden waar ik radio en televisie maak. En dat is super om te doen. Ik las in 2010 dat de Passiespelen er weer zouden komen en ja daar moest ik toch bij zijn. Toen (2011) speelde ik als figurant en dat doe ik nu weer. Ik hoor bij de niet-aanhangers van Jezus, een slechte dus. Ik heb dan ook 1 zin die hoop ik door merg en been gaat !! Ik doe nu in 2014 ook weer mee puur omdat we een 'familie' zijn en wat ik ook belangrijk vind is dat iedereen is gelijk, wat voor rol je ook maar hebt.


Ik ben Rick Barkel en ben 28 jaar. Sinds begin 2013 woon ik in Enschede. Ik werk als ergotherapeut voor de Twentse Zorgcentra; een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. In april 2013 heb ik vol enthousiasme auditie gedaan voor een spelersrol met zang. Acteren leek mij een leuke nieuwe uitdaging. Tijdens een weekend wielrennen in Limburg 2 maanden later, kreeg ik een telefoontje dat ik mee mocht doen en de rol van Jezus zou mogen invullen. Vanaf dat moment had ik naast wielrennen en muziek maken een nieuwe hobby! In 2011 ben ik bij één van de voorstellingen in Hertme geweest en was onder de indruk van deze grote productie, de kwaliteit van de spelers, de muziek en het decor. Ik vind het leuk om in dit project met elkaar naar het eindresultaat toe te werken. De spanning neemt toe naarmate we dichter bij de voorstellingsdata komen. Ik weet nog goed dat we in september met 4 personen begonnen met de eerste repetitie. Nu zijn we soms met 100 mensen tegelijkertijd aan het repeteren. Iedereen levert zijn aandeel en als dat bij elkaar komt…. Dat vind ik geweldig om te zien!


Mijn naam is Mick Sengers. Ik ben 9 jaar oud en ik woon in Hengelo. Ik zit in groep 6 van de St. Janschool. Naast toneel spelen vind ik het leuk om te knutselen en te tekenen. Natuurlijk vind ik het ook leuk om computerspelletjes te spelen!! Zoals ik al schreef vind ik toneel spelen erg leuk en ben een tijdje bij een toneelvereniging geweest. Toen Gertjan Dokter mij vroeg om mee te spelen, leek me dat wel erg leuk. In het begin vond ik het verhaal wel wat lastig, maar ik snap het nu al meer.


Ik ben Johnny Boomkamp,  61 jaar en woonachtig in Hertme. Ik ben getrouwd met Ans en samen hebben we drie kinderen, één kleinkind en een tweede is op komst. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als teamleider technische dienst bij Bons & Evers te Borne. En in mijn vrije tijd ben ik bezig met mijn hobbies skiën, wandelen en fietsen. De Passiespelen 2014 is weer een nieuwe uitdaging na de geweldige spelen van 2011. Ik speel wederom de rol van soldaat 4, genaamd Antipas!

Wij zijn Pieke en Tonny en wij wonen samen in Hengelo. In 2011 heb ik, Pieke, ook al mee gedaan met de Passiespelen Hertme. Toen zong ik voor het eerst mee in het koor; iets wat ik erg plezierig vond. Iedereen werkt naar hetzelfde doel toe, of je nu solist bent of in het koor zingt. Ik, Tonny, had voordat ik Pieke leerde kennen, nog nooit van de Passiespelen Hertme gehoord. Maar na een paar maanden wist ik er alles van en hoe gezellig het was. De DVD van de voorstelling deed de rest en ik was meteen enthousiast. Na het voorzingen volgden een paar weken van onrust, want de vraag of ik mee mocht doen speelde wel in mijn hoofd. Maar het was niet voor niets, want ik zing nu, samen met Pieke, mee in het koor. Wat ons erg opvalt is de betrokkenheid van iedereen. Men is hartelijk en je voelt je gelijk thuis. Ook is iedereen zo betrokken en enthousiast bij het oefenen; jong en oud, iedereen doet zijn best. Er is een prettige sfeer. Het verhaal van de Passiespelen, de saamhorigheid en inzet van alle vrijwilligers spreken ons erg aan. Met elkaar lukt het. En we hopen dat we een geweldige Passiespelen zullen hebben!

Hallo wij zijn Sytske, Renske en Imke. Wij zijn nichtjes van elkaar en doen dit jaar mee aan de Passiespelen Hertme. Wij hebben er erg veel zin in en vinden het leuk om mee te mogen doen. Renske en Imke doen mee in de figuratie en Sytske mag voor de tweede keer de kleine Jezus spelen. Renske (9) en Sytske (5) komen uit Oldenzaal en gaan naar basisschool de Maten. Renske zit in groep 6 en Sytske in groep 1. Ze houden allebei erg van muziek en vinden toneelspelen leuk om te doen. Voor het tweede jaar volgt Renske nu musicallessen en ook met deze voorstellingen staat ze in juni op de planken. Naast de musicallessen hockeyt Renske bij Bully in Oldenzaal. Imke (14) gaat in Apeldoorn naar de middelbare school, Veluws college Cortenbosch. Ook Imke houdt van muziek en toneelspelen. Al meerdere jaren heeft Imke musicallessen gehad en op school volgt ze het plusvak muziek-theater. Daarnaast is ze gek op hockey en dat speelt ze bij hockeyclub Ares in Apeldoorn. Wij willen er, samen met alle anderen, acht hele leuke voorstellingen van maken en we hopen dat jullie allemaal komen kijken.

Mijn naam is Wim Bleijenberg, 57 jaar, vader van 4 bloedmooie kinderen en woon in Oldenzaal. Ik werk er ook als vrijwilliger bij de Voedselbank en als coördinator bij het leerwerkbedirjf De Werkwijzer. Verder hoop ik mijn studie voetzonereflextherapie af te kunnen ronden. Een mooie studie met verrassend veel resultaten. In 2011 heb ik gezien hoe professioneel de Passiespelen Hertme werd neergezet en dat maakte mij nieuwsgierig. Ik heb zelf geen enkel acteerverleden maar ben door het zien van de spelen zo enthousiast geworden, dat ik mij heb aangemeld voor de audities en met succes. Ik mag samen met Frans van den Brink de rol van Pilatus op mij nemen. Frans is een kanjer acteur en ik leer als leek veel van hem. Een beetje afkijken is nooit verkeerd toch? Tijdens de repetities is het geweldig om te zien hoe serieus alles wordt opgepakt. De mix van ervaren en minder ervaren spelers gaat heel goed. Praten over de rol en elkaar daarin begeleiden en steunen gaat zo vanzelfsprekend, dat het telkens een feest is om naar de repetities toe te gaan. De rol van Pilatus is fantastisch om te spelen. De ene keer speel je een harde statige landvoogd en dan weer de kwetsbare gevoelige echtgenoot van Claudia. Je ziet daarbij ook dat regisseur Karel Kunne er veel plezier in heeft. Gepassioneerd schaaft hij aan elke rol en geeft de spelers, naast een zekere vrijheid, ook waardevolle aanwijzingen. Hij geeft ons het vertrouwen dat het weer een geweldige voorstelling wordt. Ik kijk er echt naar uit. Het verhaal van de passiespelen is altijd indrukwekkend en er wordt in het hele land veel aandacht aan gegeven. In 2013 zond de publieke omroep weer een editie van deze passiespelen uit met veel zang en bijzonder spel vanuit Den Haag. Ik heb er destijds weer gefascineerd naar zitten kijken. Het spel ´pakt´ je. Al die emotie, onzekerheden, verraadt en bedrog. Alles zit er in en dat maakt het zo indrukwekkend. Kortom kom naar de passie spelen in Hertme.

Mijn naam is Simone Busscher, 42 jaar, woonachtig in Geesteren samen met mijn twee kinderen Laura en Koen en onze kater Puck. Ik werk parttime als seniorenadviseur bij de Stichting Welzijn Tubbergen. En ik heb een praktijk voor kindercoaching en ouderbegeleiding (www.simonebusscher.nl). Ik zing (sopraan) in het koor van de Passiespelen. Ik was al een tijdje op zoek naar een koor om in te zingen en werd geattendeerd door iemand op de Passiespelen. Vervolgens heb ik me aangemeld en nu zing ik vol passie in het koor! Ik vind de wekelijkse repetities een feestje….heerlijk om twee uur met de hele groep te zingen. En mooi om te zien welke vorderingen we met elkaar maken. Wat mij aanspreekt is de combinatie van zang en spel en dat we samen naar een doel toewerken; het neerzetten van acht prachtige voorstellingen.

Mijn naam is Jeroen Groote Schaarsberg, ik ben 49 jaar en getrouwd met Wilma. Samen hebben we 3 geweldige dochters van 13, 16 en 18 jaar. Dagelijks rijd ik naar Smurfit Kappa Zedek in Deventer waar ik Supply Chain Manager ben. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met allerlei klussen in-, aan- en om ons huis en speel ik trombone in dweilorkest "Ditist". In 2011 hebben we de voorstelling gezien en die heeft bij mij, net als bij veel anderen, een diepe indruk achtergelaten. Het initiatief om de Passiespelen nieuw leven in te blazen en weer op te voeren in het mooie openluchttheater was een gouden greep. Het was indrukwekkend om te zien hoe je met zoveel mensen "gewoon uit de buurt" zoiets moois in elkaar kunt draaien. Eigenlijk kreeg ik toen al het gevoel van: "Als het weer een keer georganiseerd wordt wil erbij zijn, meedoen". Dus toen ik toevallig begin 2013 hoorde dat er in 2014 weer een uitvoering op stapel stond heb ik de stoute schoenen aangetrokken, me opgegeven en auditie gedaan voor apostel. Tot mijn verbazing en geluk kreeg ik deze rol en mag ik Jacobus de Meerdere spelen. We zijn inmiddels al vanaf september aan het repeteren en het is een geweldige ervaring mag ik wel zeggen. Iedereen die meedoet is bijzonder enthousiast en het kan haast niet anders of het wordt weer een geweldig mooi evenement straks in mei en juni. Ik kan haast niet wachten...

Mijn naam is Annet Engelbertink. Moeder van twee dochters en werkzaam bij de Konot als vakleerkracht muziek. Daarnaast werk ik als ZZP'er voor 'Goodgoan'. (zie fb-pagina ‘s !!) Vanuit een hooischuur van natuurmonumenten organiseer ik workshops en workouts zoals bijvoorbeeld een mindful breathwalk. Tijdens de eerste productie werd ik als koorlid geraakt door de saamhorigheid en de lichtheid die doorstraalde in de uitvoering. Dat is geweldig om mee te maken. Ik zat toen op de reservebank voor de beide Maria‘s. Daarom is het fantastisch dat ik nu Maria Magdalena mag vertolken. Een rol die me bekend is vanuit de Jezus Christ Superstar uitvoeringen met Studio ’65. In de passietijd voeren we deze ook op met ons eigen konotkoor. 
Er is veel over Maria Magdalena gezegd en geschreven, maar het meest inspirerend is dat zij aan de zijde van Jezus geleerd heeft in haar eigen kracht te gaan staan. Dat is mooi om uit te mogen dragen.

Hallo, wij zijn Lynn, Anna en Lot Dokter. Wij zijn drie zusjes van 10, 7 en 2 jaar en wij wonen in Hengelo. We vinden het leuk om met z'n drieën buiten te spelen. Lynn speelt verder nog piano en Anna doet aan handbal. Onze vader heet Gertjan en is 43 jaar. Hij vindt toneelspelen erg leuk. Verder leest hij graag en loopt hij wel eens hard, maar dan alleen als hij hier zin in heeft. In de zomer gaan we ook graag op vakantie. Het liefst naar Spanje, want daar woont ook familie van ons. Wij doen dit jaar voor het eerst mee aan de Passiespelen. Onze vader heeft 3 jaar geleden ook mee gedaan als Johannes, een vriend van Jezus. We mochten toen al eens bij repetities kijken en we hebben papa ook in de voorstellingen zien spelen. Hij vond dit zo mooi om te doen dat hij ons eigenlijk wel een beetje erg veel aangestoken heeft. Het leek ons dan ook leuk om met de Passiespelen van 2014 mee te doen. Wij, Lynn en Anna, doen nu mee als spelende kinderen. Lot speelt een paar keer kleine Jezus en papa speelt dit keer de rol van Judas. We hebben er erg veel zin en hopen dat heel veel mensen naar de Passiespelen komen kijken. 
Groetjes van Lynn, Anna en Lot Dokter en natuurlijk van onze vader Gertjan.

Mijn naam is Paul Falkmann en woon in het buitengebied van Tubbergen in de buurt van 't Heerinkhave, samen met mijn vrouw Ine. Ik ben 58 jaar en in het dagelijks leven ben ik schoolleider van de Aloysiusschool in Geesteren sinds 2006. Mijn grootste hobby is het maken van theater: zang en spel in een spannende combinatie. Deze spannende combinatie heb ik gevonden in de Passiespelen van Hertme in 2011, waarin ik de rol van Herodes mocht vertolken. Het betrof maar 1 scene van 8 minuten, maar hier kon ik wel heel veel energie in kwijt en mocht tevens het eerste deel afsluiten voor de pauze. Toen al werd ik getroffen door de prachtige en stemmige muziekstukken in het spel. Toen ik mij weer meldde voor de spelen van 2014 en te horen kreeg dat er dubbelrollen zouden zijn, heb ik gekozen voor de combi spel van Herodes en zang van het koor. Hierdoor kan ik dus dubbel genieten van mijn eigen passie. Verder heb ik nog een link met de spelen door de rol die mijn vader in een grijs verleden heeft gespeeld bij de Passiespelen van pastoor Veeger. 

Mijn naam is Trudy Tanke, ik woon 8 jaar in Borne in de Stroom Esch en heb het er naar mijn zin....In 2011 heb ik mij als figurant op gegeven, niet wetende wat en hoe; helemaal onervaren op het gebied van toneel spelen. Ik vond het een grote uitdaging om aan zo'n groot stuk als de Passiespelen Hertme mee te mogen meedoen. Als ik het vertelde aan deze of gene dat ik daarin meedeed, dan voelde ik mij behoorlijk trots... wauwwww. Nu, in 2014, mag ik er weer bij zijn, weer als figurant maar deze keer ben ik bij de groep "goed volk". Het is wederom weer een uitdaging, voor mij, maar ook voor alle nieuwelingen die er bij zijn gekomen. Ik heb een diep respect voor Karel, Harrie en ieder die betrokken is bij het, voor ons ,instuderen van het hele spel. Met heel veel engelengeduld en een heleboel ..... op de I.... zetten, krijgen ze het voor elkaar om iets neer te zetten waar duizenden mensen op af komen, ja, op bezoek komen, om te kijken naar een heel mooi waar gebeurd verhaal, gespeeld door allemaal vrijwilligers. Ik persoonlijk heb dit ontzettend warm en met diepe ontroering ervaren. Dat is ook de reden om wederom mee te doen en te gaan voor de Passie Spelen 2014. Voor iedereen die mee gaan doen, heel veel succes. Zeker weten dat "de Puzzel " past/klopt.

Ik ben Jos Vollenbroek (53 jaar) getrouwd met Carin ter Braak, en we hebben 2 zoons Michel en Roy die beiden elders in Borne wonen.
Ik ben werkzaam bij Vennegoor Installatie te Weerselo, een familiebedrijf. Ik werk hier inmiddels al meer dan 12½ jaar en hoop dit tot mijn pensioengerechtigde leeftijd te kunnen doen. Mijn werk bestaat uit het aannemen van de telefoon aangaande storingen en onderhoudswerkzaamheden tezamen met een collega; de gehele facturatie en af en toe een kleine calculatie met offerte. Mijn hobby’s zijn zingen (doe ik bij INPAJOKO te Borne (ziewww.inpajoko.com), vakantie vieren in het Kleinwalsertal te Mitttelberg (Oostenrijk) in Haus Walser Berge, computeren en muziek luisteren. Ik ben met het Passievirus besmet geraakt door het verhaal en enthousiasme van onze dirigente Marije Schonewille (In 2011 was zei Maria Magdalena.) Hierdoor doen er van ons koor 5 personen mee. Ik doe mee omdat ik in de 1e plaats van zingen hou. Ik zing in een koor dat inmiddels al bijna 50 jaar bestaat; en een doel van ons is de beide Bornse (katholieke) parochies te dienen door het maken van eigentijdse vieringen met eigen teksten en liederen. (vroeger noemde men dit de beatmis.) Het passieverhaal is bekend vanuit mijn geloof. Maar zoals nu wekelijks met de Passiespelen als koorlid bezig, en de zang en klank van het (grote) koor echt “gaaf” klinkt, begin je er toch naar toe te leven om het theater in te gaan om daar verder de puntjes op de “i” te zetten. In het theater denk ik dat je het passieverhaal gaat voelen en beleven…………………. en je maakt deel uit van een hele groep van vrijwilligers die dit samen toch maar mooi even doen. Laten we er samen 8 prachtige voorstellingen neerzetten en hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn.

Mijn naam is Hanneke Verdonk-Zijp, ik woon in Apeldoorn. Ik werk als receptioniste/administratief medewerker bij Schretlen, Private Banking van Rabobank Nederland. Ik ben getrouwd en heb een prachtige dochter van 8 en een heerlijke zoon van 11 met het syndroom van Down. Mijn hobby en passie is mijn deelname aan het theatergezelschap MuSeSi waar ik zing, acteer, zitting neem in het productieteam en een stukje van de choreografie en de regie verzorg in samenwerking met MuSeSi collegaatjes en onze regisseur. Nadat MuSeSi collega Nathalie Postma in 2011 had deelgenomen aan de Passiespelen en ik de voorstelling had gezien, besloot ik direct om er een volgende keer ook bij te zijn! Wat een prachtige voorstelling en dat met zo veel mensen en zo'n grote organisatie, dit wil ik mee maken, dacht ik..! Het is naar mijn mening niet een voorstelling waar naar je kijkt, maar een voorstelling die je beleefd, mede door de schitterende locatie is dit iets unieks wat je gewoon moet gaan mee maken!

Mijn naam is Bert Roelink, 57 jaren jong, 32 jaar gelukkig getrouwd met Jeannette en we wonen in Hengelo. In het dagelijks leven werk ik als technisch onderwijs assistent voor het vak natuurkunde op Het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschedeeen middelbare school waar cultuur en wetenschap hand in hand gaan. Op deze school houd ik mij ook bezig als technicus in onze theateraula. Mijn grote hobby is zingen en wel in allerlei vormen; koorzang, als solist of muziektheater, ik vind alles geweldig leuk om te doen. In het verleden ben ik enkele jaren lid geweest van operette vereniging HOOV, waar ik enkele hoofdrollen in operettes mocht vertolken. Ook heb ik een aantal rollen gespeeld bij Capriccio ‘97 in Borne en Amicitia in Zevenaar. Op mijn 18e ben ik begonnen met zingen in een kerkkoor, lid geworden van het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor en daarna van vocaal Ensemble De Troubadours in Enschede waar ik alweer 13 jaar met veel passie zing. Als toeschouwer bij de Passiespelen 2011 dacht ik; hier moet ik de volgende keer bij zijn, dit is fantastisch! Aangespoord door onze goede vriend, Frank Pierik, die ons helaas vorig jaar op veel te jonge leeftijd is ontvallen, heb ik voor deze editie van de Passiespelen auditie gedaan voor een rol als apostel. Op de vraag van Karel of mijn hart meer lag bij spel of zang, heb ik geantwoord dat ik meer met zang dan met spel had. Dit is dan ook de reden dat ik als tenor in het koor meezing. Zoals gezegd ben ik bij de Passiespelen 2014 terechtgekomen door de enthousiaste verhalen van Frank. Nu we een tijd bezig zijn met de repetities krijg ik steeds meer het gevoel dat we een hechte groep vormen die een geweldige prestatie neer gaan zetten. Alles is zo tot in de puntjes geregeld dat, dat moet gaan lukken! We werken er met z’n allen heel hard aan. Het is nu al een geweldige ervaring! Die kan alleen maar beter worden. Ik ben heel erg blij dat ik deel mag uitmaken van deze enthousiaste groep. Ik kan alleen maar zeggen: "Komt dit allen horen en zien; dit mag je niet missen!"

Mijn naam is Rob Welten. Sinds 1994 woonachtig in de mooie provincie Overijssel en vanaf 2006 het voorrecht om in het prachtige Twente te mogen wonen en werken. Vanaf 2009 burgemeester van Borne het leukste dorp van Overijssel. En dat laatste zit 'm niet in de stenen of in de omgeving, dat zit vooral in de mensen zelf. Hartelijk, vriendelijk, bereid om gezamenlijk ergens de schouders onder te zetten. Datzelfde geldt zonder meer voor Hertme: een kleine, maar zeer actieve en warme gemeenschap, waar het goed toeven is. De Passiespelen ken ik al vanaf mijn jeugd toen ik in het Limburgse Tegelen de Passiespelen heb bezocht. Een indrukwekkende en sfeervolle vertoning van een universele boodschap en zeer aansprekend, of je nou gelovig bent of niet. In deze geest was het bezoek aan de Passiespelen in Hertme enkele jaren terug van dezelfde hoge kwaliteit. Het Openluchttheater (met bijgebouwen) ervaar ik als een multifunctionele ruimte waar mensen elkaar betekenisvol ontmoeten. Vaak voor en door mensen uit de directe omgeving, soms ook voor een breder publiek, zoals het Afrikafestival of de Passiespelen. Ik ondersteun de Passiespelen omdat ik dit een mooie uitingsvorm vind van een langere traditie, met een belangrijke inhoudelijke boodschap voor jong en oud. Het is een zeldzaam voorbeeld van een grote productie, primair door enthousiaste en gepassioneerde vrijwilligers gedragen. Daarnaast is het ook nog eens een mooie publiekstrekker en draagt het bij aan een positief imago van onze gemeenschap en van de regio Twente. Ontmoeting en passie gaan harmonieus hand in hand.

Mijn naam is Annet Schuiterd en ik woon in Wierden. Ik werk parttime bij de gemeente Rijssen-Holten op de afdeling Wonen en Ondernemen. Ik zing bij oratoriumvereniging Hosanna uit Rijssen, waarvan Jacco Camphens ook de dirigent is. Toen de passiespelen in 2011 uitgevoerd werden heeft hij een stapeltje flyers in de repetitieruimte neergelegd. Dat leek me wel leuk en zodoende heb ik in 2011 een voorstelling van de Passiespelen bezocht. Ik was toen erg onder de indruk. De locatie is natuurlijk schitterend, het decor en de aankleding van de spelers vond ik heel professioneel. Voor 2014 zocht Jacco nog mannen voor het koor. Mijn zoon zingt ook bij Hosanna en Jacco heeft hem gevraagd mee te doen. Dat wilde mijn zoon wel maar hij vond dat ik dan ook maar mee moest voor de gezelligheid. Jacco had al dames genoeg maar ik mocht dan wel bij de figuratie. De eerste repetitie ben ik met mijn zoon meegekomen om te luisteren maar toen bleek dat er een paar alten hadden afgezegd en mocht ik alsnog meezingen bij het koor. Het kost wel veel tijd maar het is heerlijk om te doen. Je kunt zelf horen hoe het iedere keer steeds mooier gaat klinken en de sfeer onderling is prima. We hebben het heel gezellig. Omdat het voor mij de eerste keer is dat ik meedoe vind ik het wel spannend hoe het zal gaan met de voorstellingen. De repetities samen met de anderen zijn begonnen. Ben benieuwd hoe het verder gaat!

Hallo, mijn naam is Herman Schabbink. Ben inmiddels 63 jaar geworden. Woon mijn gehele leven al in het mooie dorpje Hertme en ik voel me erg betrokken met alles wat er op het Openluchttheater gebeurd en met name de Passiespelen van 1960, 2011 en nu dit jaar weer. Inmiddels sinds 1 Februari met prepensioen. Heb totaal geen ontwenningsverschijnselen in mijn eerste maanden van mijn prepensioen, dit is mede te danken aan de Passiespelen 2014 omdat ik verantwoordelijk ben voor het decor en de rekwisieten. Dus opvulling van de tijd om die dingen te regelen, te doen die je leuk vind is gevonden het ook eigenhandig bouwen van het decor voor de Passiespelen 2014. Met behulp van de "maandagochtendploeg van het OLT" en veel andere vrijwilligers is het dit jaar goed te organiseren en goed te doen. Voor alle helpers bij deze al een woord van dank voor de spontaan aangeboden hulp. Het decor wordt nog weer mooier dan de vorig keer omdat Jan Oude Middendorp een aanvulling heeft geschetst om links en rechts van het bestaande decor enkele stadsmuren te gaan schilderen en tevens in de zelfde stijl 2 stadstorens te bouwen. De stadstorens zijn dan gelijk bedoeld om de verlichting in onder te brengen. Bij de vorige Passiespelen in 2011 speelde ik apostel Andreas en dit jaar mag ik apostel Johannes spelen. Een mooie rol waarbij we dit jaar ook wat meer tekst hebben gekregen en een lied mogen zingen over het lijden van Jezus, samen met het grote koor. Mijn vrouw Gonda speelt ook weer mee als figurant en is mijn grote hulp, steun en toeverlaat, als er koffie geschonken moet worden of belegde broodjes met een gekookt eitje gemaakt moeten worden voor de mensen die helpen met het bouwen of het inbrengen van het zand voor het decor. Voor mij zijn de Passiespelen heel bijzonder omdat ik in de boerderij tegenover het openluchttheater geboren ben in 1951. Nu woon ik al weer jaren samen met mijn Gonda achter de boerderij en hebben altijd zicht op het decor van het Openluchttheater. Samen maken we ons weer nuttig voor de komende Passiespelen. In de beginjaren zestig speelden mijn broer en ik al mee als de zonen van Simon van Cyrene, die Simon die Jezus moest helpen tijdens de kruisweg het kruis te dragen. In het begin van het spel toentertijd was er een markt en daar liepen we dan met een kalf aan het touw over het toneel, was toen ook al geweldig om te doen. Tijdens de kruisweg was er tevens een verteller, een mannelijke en een vrouwelijke stem, die vertelde dan dat Veronica het gezicht depte met een doek. In dat doek was dan het gezicht van Jezus herkenbaar. Stemmen waar emotie in zat, heeft toen veel indruk op mij gemaakt. De huidige spelen zijn qua zang en met name de solozangers bijzonder, ze halen bij mij emoties los en niet alleen bij mij maar ook bij andere spelers. Zo stonden we in 2011 vaak achter de coulissen samen met Petrus te janken omdat het zo mooi was. Dat zal deze keer zeker weer gaan gebeuren, daar twijfel ik niet aan. Het is een Passiespel met emotie, spektakel en snelheid. Ben nu al zeer benieuwd hoe het er eventueel over 5 jaar gaat uitzien en of dit dan nog te evenaren is? We zullen zien, maar we gaan nu eerst nog volop genieten van de doorlopen, de opbouw van het decor en de 8 komende voorstellingen. Het is geweldig om aan deze prachtige produktie te mogen meewerken. Hartelijke groeten van Apostel Johannes, Herman Schabbink.


k ben Joyce Ligterink-Nawijn, getrouwd met Henk en samen hebben we drie kinderen: Wiard, Rosalie en Sybren. Ik ben groepsleerkracht in de kleuterbouw op de Willem-Alexanderschool te Rijssen. Daar geef ik ook gymles en ben ik vakleerkracht muziek. Sinds kort ben ik benoemd tot cultuurcoördinator van onze school. Ik sport graag en ben een actief mens, maar een boek lezen, vind ik ook heerlijk! Muziek speelde in mijn opvoeding een grote rol. Daar ben ik nog altijd blij om!! Een aantal jaren volgde ik piano- en zanglessen. Dertig jaar geleden richtten we met een stel vrienden het gospelkoor ”Toda” op, waar ik nog steeds bij zing. Daarbij zong en speelde ik een aantal keren mee in de “Rijssense Revue” en de kindertheatergroep “R.A.T.” En nu dan als moeder Maria in de Passiespelen! Wat bijzonder om hierin mee te mogen spelen en te zingen. Het is een intense ervaring, maar bovenal weer elke keer genieten. Dat komt ook door de sfeer en inzet en het gevoel dat we met zijn allen elkaar steunen. Kortom het is de Passie beleven!

Mijn naam is Friso Postma, ben 40 jaar en woon, samen met mijn vrouw Elise en dochters Renske (9) en Sytske (5) in Oldenzaal. Sinds 2001 ben ik met veel plezier werkzaam bij de firma KroeseWevers waar ik op dit moment de functie van ICT adviseur vervul. Ik luister graag naar goede muziek en kan ook genieten van een mooie film. Daarnaast ga ik (bij goed weer) graag naar buiten om te fietsen en maak ik (lange) wandeltochten. In 2011 werden we door mijn zus Nathalie betrokken bij de Passiespelen. Zij vertolkte de rol van Maria en tijdens de voorbereidingen werden we gevraagd of onze Sytske (toen 2,5 jaar) mee zou willen werken als ‘kindje Jezus’. Het was erg leuk om te ervaren hoe wij, elke keer als we voor de repetities of bij een voorstelling achter de schermen kwamen, volledig werden opgenomen in de ‘Passie-familie’. Ook van de voorstellingen zelf kregen we keer op keer kippenvel. Toen ik hoorde dat in 2014 de Passiespelen weer opgevoerd zou worden en dat er vrijwilligers gezocht werden heb ik me opgegeven voor het koor. In het begin vond ik het best eng omdat ik helemaal geen zang- en toneel ervaring heb. Maar ondertussen kan ik wekelijks volop genieten van de mooie muziek en geweldige samenwerken. Een extra leuke dimensie vind ik dat in 2014 mijn zus weer (een van de twee) Maria’s is, mijn vader naast me in het koor staat, mijn dochter Renske en nichtje Imke figureren en Sytske opnieuw een aantal keren ‘kindje Jezus’ mag zijn. Op die manier is link naar ‘Passie-familie’ wel heel makkelijk te legge. Ik vind het heel bijzonder om op deze wijze betrokken te zijn bij dit geweldige evenement.


Ik ben Renée Rillmann. Ik ben 11 jaar en woon in Oldenzaal. Ik zit in groep 8 van de openbare basisschool De Linde in Oldenzaal. In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar en piano en doe ik ook nog aan survival. Ik heb via de muziekschool wel eens meegedaan met een musical en andere voorstellingen. Ik ben een vriendin van Lynn Dokter en haar vader, die dit jaar Judas speelt, heeft mij gevraagd of ik het leuk vond om samen met Lynn aan de Passiespelen mee te doen. Het leek mij heel leuk om eens een keer mee te doen aan zo’n groot toneelstuk. Ik vind de Passiespelen zo leuk omdat het zich in een andere tijd afspeelt en dat ik een beetje kan meemaken hoe de kinderen toen met elkaar omgingen. Ik vind het openluchttheater waar het toneelstuk zich afspeelt heel mooi om te zien, en als we gaan oefenen zijn we de hele tijd buiten, en de omgeving is er ook heel mooi. 


Mijn naam is Harry Lutkenhaus, 61 jaar en getrouwd met Cilia. We hebben drie kinderen: Roel 29 jaar, woont samen met Spela in Enschede  Lotte 27 jaar, woont in Amsterdam en Sanne 25 jaar woont samen met Rob in Hengelo. 
Ik werk inmiddels ruim 44 jaar bij het MST in Enschede, eerst als verpleegkundige, afdelingshoofd en diensthoofd in ziekenhuis Oldenzaal  en sinds 2000 in Enschede als projectleider/functional consultant. Mijn hoofdtaak op dit moment is het implementeren van een digitaal patientendossier. Ik fiets elke dag op mijn E-bike vanuit Oldenzaal naar mijn werk in Enschede, maar op zondag fiets ik op mijn mountainbike met mijn broer door het Twentse landschap. De laatste tijd is daar niet veel van gekomen, maar ons voornemen is om dat na de pinksterdagen weer op te pakken. Verder houd ik van tuinieren, sport kijken op TV, en uiteraard theater. Op jonge leeftijd was ik al bezig met toneel. Vanaf mijn twaalfde tot en met mijn zeventiende jaar heb ik doorgebracht bij de Paters Maristen in Hulst Zeeuwsch Vlaanderen. Een harde opvoeding dat zeker, maar ook voldoende mogelijkheden om de eerste schreden op gebied toneel en cabaret te zetten. Toen de Paters mij ongeschikt vonden (ik had een vriendinnetje en dat mocht niet ...) om toe te treden tot hun orde ben ik bij terugkomst thuis direct aan werk gegaan in het ziekenhuis in Oldenzaal. Naast mijn verpleegkundige opleiding was ik in mijn vrije tijd eigenlijk alleen maar bezig met het organiseren van jaarfeesten en cabaretavonden. Het was in de tijd dat Andre van Duin furore maakte met zijn bandparodieen. Ik trad in die tijd in heel Twente op als Pandparodist Harry. Nagenoeg op alle bruiloften, gala-avonden en carnavalsfeesten en personeelfeesten heb ik opgetreden. Toen ik de bandparodien liet voor wat het was werd ik door de toneelvereniging in Reutum gevraagd om regisseur te worden. Om beter beslagen ten ijs te komen heb ik een regie cusrsus gevolg bij het TCA in Almelo. Al snel vroeg de toneelvereniging Ernst en Luym in Saasveld mij om ook daar te komen regisseren. In de altijd zo gezellige derde helft werd er aan tafel druk gesproken over de mogelijkheden van het openluchttheater in Hertme. Eddy Schabbink, John Pisano, Wim Oosterik, Theo in 't Veld, dat waren de jongens van het eerste uur. Het kwam er nog niet van, de tijd was er nog niet rijp voor. In 2007 kwam een telefoontje van John Pisano om eens te komen praten. Welnu: dat telefoontje heeft geleid tot wat de Passiespelen in 2011 waren en tot wat ze zullen worden in 2014: een geweldig schouwspel, prima acteer en zangprestaties, kortom een prachtig emotioneel verhaal.
Het beste wat mij kon overkomen was de samenwerking met Karel en Jacco, we varen blindelings op elkaar. Echter naar elkaar toe altijd kritisch. Daarnaast de prima samenwerking met werkgroep. Verder kon ik putten uit mijn contacten met de Revuevereniging SNOR: o.a. Hans Barkel en Toon Lansink die samen met Jacco verantwoordelijk zijn voor de prachtige muziek. Onze technici Wim Jaspers, Wout oude Avenhuis en Bart Gelhever, Anita Spit onze choreograaf. En natuurlijk: niet altijd ging het van leien dakje. In 2011 heb ik na de passiespelen spannende en emotionele weken beleefd o.a. door de gang van zaken omtrent de afhandeling licht en geluid. Gelukkig zijn we daar uiteindelijk sterker uit gekomen. De mooie herinneringen overheersen. De passie die iedereen tentoon spreidt, daar doe je voor. 


Dit is de kleine voorstelling van Maria Magdalena van 'Cast Rick'. In het echt heet ik Irene de Boer-Helle, ik ben 46 jaar en getrouwd met Jan. We hebben twee geweldige puberdochters, Heleen (15) en Leonie (13). Sinds 1997 wonen we in Borne. Twee dagen in de week werk ik met veel plezier als medisch secretaresse op de Nucleaire geneeskunde van de ZGT. Mijn grootste hobby is zingen, dansen en acteren bij Vocaal theater Studio ’65 uit Enschede. Vanaf mijn 18e ben ik lid van deze vereniging. Zo’n 9 jaar vervul ik daar de Maria Magdalena rol tijdens de jaarlijkse Jesus Christ Superstar voorstellingen. In 2011 ben ik met m’n jongste dochter naar de Passiespelen geweest. Een indrukwekkend en ontroerend spektakel! Mooie muziek en mooi verhalend neergezet. Ik ben dan wel katholiek opgevoed, mijn dochter kende het lijdensverhaal niet. Ze was diep onder de indruk en kon van begin tot eind het verhaal volgen. Half oktober werd ik gebeld of ik de Maria Magdalena zou willen spelen in de Passiespelen, omdat de andere Maria Magdalena af had moeten zeggen i.v.m. studie. Nou, en of ik dat wilde! Ik moest nog wel auditie doen, maar gelukkig mocht ik meedoen. Er was direct een klik met de rest van de cast. Geweldig, wat een geloofwaardige en gemotiveerde spelers en lieve mensen! De repetities (regie en zang) zijn een waar feest. Petje af voor de geoliede machine die de het hele proces “Passiespelen” aanstuurt. Hoe goed alles geregeld is! Professionals kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Met het enthousiasme en de inzet van alle medewerkers kan het niet anders dat de voorstellingen weer indrukwekkend mooi zullen worden. Ik vind het een eer dat ik hier aan mee mag doen.De naam bij dit koppie is Wim Jaspers. 'k Woon al jaren in het centrum van Oldenzaal samen met mijn vrouw en 2 toffe pubers, een hond en een kat. Mijn hele leven al werkzaam in de gezondheidszorg; als hoofd revalidatie van de Saxenburgh Groep ben ik in de regio Hardenberg verantwoordelijk voor de aansturing van alle activiteiten op het gebied van revalidatie en paramedische dienstverlening in zowel ziekenhuiszorg als ouderenzorg. Lichttechniek in het theater is al jaren mijn grote passie; ik kan enorm genieten van het verzinnen en uitvoeren van een lichtplan ('t liefst met de nodige effecten daarbij), waarbij het uiteindelijke plaatje dat op het podium ontstaat tot in de kleinste details moet kloppen. Ik probeer daarom ook altijd om mee te denken met producent/regisseur in het grotere geheel zodat alles en iedereen op het podium zo goed mogelijk tot z'n recht komt. Naast het uitoefenen van deze hobby als technisch vrijwilliger in Stadstheater 'de Bond' in Oldenzaal zit ik ook achter de knoppen van de lichtregie bij het Oldenzaalse amusementstheater SNOR, die met een geheel eigen productie in november dit jaar weer een week in Oldenzaal op de theaterplanken staat. In het bestuur van SNOR werk ik samen met Harry Lutkenhaus. Door hem werd ik in 2011 benaderd om voor de eerste Passiespelen het lichtplan te bedenken en uit te voeren. Dit is aan beide kanten zo goed bevallen dat ik ook nu graag weer meedoe. Op het immense podium van 1500 m2 kan een lichtman zich heerlijk uitleven! Reden waarom in mei 2013 reeds een start gemaakt is met alle voorbereidingen om de Passiespelen van 2014 nog mooier in het licht te zetten dan de eerste keer. Over een paar weken starten we met de opbouw van de lichtset. Hier trekken we al met al een week voor uit. Reken er dus maar op dat we ons best zullen doen om het prachtige schouwspel dat alle spelers en figuranten opvoeren met alle lichteffecten tot een nog mooier spektakelstuk te maken. Mijn tip voor alle bezoekers daarom; kom vooral naar de avondvoorstellingen!!Mijn naam is Paul Krijnsen, 53 jaren geleden geboren in Hengelo. Getrouwd met Francy Wilthuis, met wie ik heerlijk in Deurningen woon. Samen hebben we vier kinderen, Manon (23), Julia (18), Pepijn (15) en Sophie (12). Het prachtige vak van fysiotherapeut kan ik helaas niet meer uitoefenen. Gelukkig geeft huisman zijn meer voldoening dan ik ooit gedacht c.q. verwacht had. Sinds 1999 zing ik bij Studio 65 Vocaal Theater in Enschede. Veel mensen weten dat Studio65 jaarlijks in de vastentijd in regionale kerken meerdere, gratis toegankelijke, optredens verzorgt met hoogtepunten uit Jesus Christ Superstar. Daarin mag ik met heel veel plezier een korte solo als Kajafas zingen. In die uitvoeringen wordt niet alleen letterlijk stilgestaan bij het lijdensverhaal van Jezus; er wordt aandacht geschonken aan bezinning, bewustzijn, liefde, angst, verraad, tekortkomingen, hedendaags lijden. Kortom, een directe vertaling van de symboliek van het Bijbelverhaal naar veel van onze dagelijkse beslommeringen. Dat maakt het lijdensverhaal dusdanig levendig en actueel voor mij dat meedoen aan de Passiespelen eigenlijk vanzelfsprekend is. In 2011 kwam het er niet van omdat Francy en ik op 1 juni van dat jaar trouwden met aansluitende huwelijksreis naar Rome. Tja, prioriteiten…. Deze keer deed ik auditie voor het koor en werd vervolgens gevraagd als apostel mee te doen. Met mijn ervaring met zang én spel bij Studio65 voelt het goed om apostel Thomas te spelen. Een leuke bijkomstigheid is dat mijn vader in het grijze verleden bij de Passiespelen in Hertme betrokken is geweest bij de afdeling PR (of dat toen al zo heette…?). Tenslotte vind ik het zéér prettig tijdens de repetities te ervaren dat alle deelnemers zo ontzettend betrokken zijn, zowel bij het stuk als bij elkaar. Werkelijk fantastisch! Iedereen heel veel succes en beleving gewenst in het verdere verloop!!Mijn naam is Tanja Schepers-in het Veld en ik woon in het mooie Hertme. Ik ben getrouwd met René en we hebben 2 prachtige dochters. Bij Bakkerij Schabbink Saasveld / Weerselo verkoop ik elke week heerlijke producten. Wil je een heerlijke, echte Twentsche krentenwegge proeven? Kom dan gerust eens langs! In 2010 ben ik door de werkgroep Passiespelen benaderd of ik interesse had om assistente te worden van productieleider Harry Lutkenhaus. Een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen. Mijn broer George zit ook in deze werkgroep en mijn vader heeft in de jaren 50 als apostel meegespeeld, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Ik behandel de mails van alle medewerkers en dat zijn er nogal wat ... Ook regel ik de indeling van de dames die de catering verzorgen tijdens de repetities en uitvoeringen. Zonder koffie/thee en koekjes kan er volgens de spelers niet worden gewerkt. In 2011 heb ik zelf ook meegespeeld, het was fantastisch om mee te maken! Een hele hechte groep mensen die een geweldige uitvoering heeft neergezet. Kippenvel! Die saamhorigheid voel je nu in 2014 weer. Er zijn daardoor zelfs mooie vriendschappen ontstaan. Harry Lutkenhaus (productieleider), Karel Kunne (regisseur) en Jacco Camphens (dirigent) maken van de voorstelling een indrukwekkende en ontroerende productie. Ik ben blij dat ik daar weer deel van mag uitmaken.